Külügyminisztériumi Dolgozók Szakszervezete                 Budapest - 1027 Bem rkp. 47. – Hungary Telefon: +361 458-1274 Fax: +361 458-1106 e-mail: kmdsz@mfa.gov.hu

Köszöntő

A Külügyminisztériumi Dolgozók Önálló Szakszervezete (KMDSZ) nevében köszöntöm Önt szervezetünk honlapján!

 

Huszonöt éve létezünk. Történetünk pontosan olyan, mint az ország, a minisztérium, a magyar szakszervezetek története. Sikerek és kudarcok váltották egymást, felemelő élmények és mélységes csalódások színesítették mindennapjainkat. Ám ma is létezünk, amit ez az új honlap is bizonyít.

Céljainkról és működésünkről Alapszabályunkban olvashat. Megkönnyítendő azonban az unalmas jogszabály böngészését, inkább idézek egy korábbi körlevelünkből:

„A KMDSz a Minisztérium vezetésével a jövőben is az együttműködést szorgalmazza, ahogyan tette ezt megalakulása óta. Ez a szervezet számára jogokat és kötelezettségeket egyaránt előír. Célunk a kiszámítható, szakmailag megalapozott, a dolgozók érdekeit tiszteletben tartó, hatékony munkahely, ahol mindenki maximális teljesítményt nyújt és ezért maximális megbecsülést és igazságos előremenetelt kap. Ennek elérése érdekében fokozni kívánjuk érdekvédelmi tevékenységünket.”

Ez hát a fő cél, aminek érvényesítése korábban sem volt egyszerű feladat, ma sem az.

Az érdekvédelem mellett a hagyományos tevékenységi formák megújításán is dolgozunk. Fontosnak tartjuk olyan programok indítását, melyek vonzóvá teszik a szakszervezeti tagságot. Rendezvényeink, sport és egészségmegőrző szolgáltatásaink, segélyezési akcióink azt szolgálják, hogy tagjaink valódi közösségben érezzék magukat, kifejezhessék a manapság egyre kevésbé tapasztalt szolidaritást a rászorulókkal.

Szeretnénk, ha ez az új honlap folyamatosan megújuló, közösen formált mű lenne. Ezért várjuk javaslatait, ötleteit, kritikai észrevételeit. Várjuk aktív részvételét a fórum vitáiban. Várjuk véleményét arról, hogy ma mit tehetünk, mit tegyünk közösen tagjainkért, egymásért.

2015. október 12.

Dr. Herczeg György nagykövet

a KMDSZ elnöke

  

 

logo2018 AYCM01

SZHA LOGO 220