A KMDSZ első félévi tevékenysége

A KMDSZ első félévi tevékenysége

A Nyári Tábor sikeres befejezésének apropóján szeretnénk informálni Önöket a KMDSZ első félévi tevékenységéről, és az év további részére vonatkozó tervezett eseményekről.

A KMDSZ 2024. évben nagyon nehéz körülmények közé került, mivel az újonnan megjelent 2023. LXX törvény rendelkezése megszüntette a szakszervezeti tagdíjak átutalásának hosszú évtizedek óta bevett gyakorlatát, a Munkáltató 2024. január 1-től kezdődően nem vonhatja le, és nem utalhatja tovább a közszférában dolgozó szakszervezeti tagok tagdíját.

Fentiek alapján a KMDSZ arra kényszerült, hogy a tagdíjak befizetéséről saját maga intézkedjen, ezért kértük tagjainkat, hogy 2024. évben gondoskodjanak tagdíjuk (mindenkori jövedelmük 1%-a) átutalásáról minden hónap 15-ig a KMDSZ OTP Banknál vezetett, 11702036-20532288 számú számlájára. Az átutalás költségeit a KMDSZ vállalta magára. A KMDSZ által kiadott igazolás alapján a tagdíj továbbra is bekerül adóalapcsökkentő tételként az adóbevallásba.

Sajnos a kellemetlen változás miatt csak a valóban hűséges tagjaink intézkedtek tagdíjuk utalásáról, így a KMDSZ havi tagdíjbevétele majdnem a felére csökkent.

Ennek ellenére fontosnak tartjuk, hogy tagjaink hozzájárulása révén továbbra is fenntartsuk minden eddigi szolgáltatásunkat, és lehetőség esetén tovább bővítsük azokat.

Honlapunkon (KMDSZ.hu) folyamatos tájékoztatást adunk a munkavállalókat érintő változásokról és a friss hírekről.

Az iskoláskorú gyermekeket nevelő szülők számára évek óta biztosítjuk a nyári gyermektábort, amelynek utolsó hete éppen most fejeződött be.

Idézzük  a felügyeletben leghosszabb ideig résztvevő pedagógus, Puskásné Fekete Marianna nyári tábori  életről  szóló levelét:

„Már 8.ève táboroztatom a külügyminisztériumi dolgozók   gyermekeit.

Az idei évben is nagy szerepet vállaltam benne, hiszen 3 hetet töltöttem a gyerekekkel.

A csapat tagjai már ismerősök voltak számomra, így nagyon jó érzéssel töltött el, hogy újra láthattam őket.

Igyekeztem változatos programokat kitalálni, olyanokat, amelyeket a különböző életkorú gyermekek mindegyike örömmel fogad.

Látogatás a Margitszigetre, játék a városligeti játszótéren, feltöltődés a Millenárison, mozilátogatás.

Minden helyszínen vidám pillanatokat éltünk át.

Az élmények igazi közösséget kovácsoltak.

Remélem jövőre is lesz rá lehetőségem, hogy a nyár egy részét együtt tölthessük a gyermekekkel a KMDSZ nyári táborában.”

Nagyon köszönjük a pedagógusoknak a Nyári Táborban végzett nehéz munkáját ebben a nagy melegben.

Köszönjük a sok programot, amit a gyerekek nagyon élveztek. Ez látszik abból is, hogy az első hetekben alig akartak jönni a táborba, majd egyre többen lettek.

Azt is nagyon köszönjük, hogy a pedagógusok véleményét, érzéseit is megtudhattuk.

Remélem, hogy jövőre is részt vesznek majd a Nyári Tábor munkájában.

A szervezés folyamán azt a következtetést vontuk le, hogy az egyenletes részvétel érdekében  jövőre a szülőket jóval korábban, és több alkalommal kell tájékoztatnunk a a gyermekek részére biztosított  nyári foglalkozási lehetőségről.

A táborban készült fényképeket megküldjük az illetékes szülőknek.

Tagjaink számára, az iskolakezdés nehézségeit próbáljuk meg enyhíteni, az iskoláskorú gyermekeik után nyújtott beiskolázási segéllyel, amely az idén gyermekenként  25.000 forint összegű.

Az igények beérkezése esetén a KMDSZ szülési, temetési, valamint szociális segélyben részesítette rászoruló tagjait.

Rendszeresen szerveztünk, és a továbbiakban is szervezünk kulturális eseményekre csoportos látogatásokat, melyek költségét a KMDSZ állja. Ebben az évben ilyen volt például az Országház, az Operaház, valamint több kiállítás megtekintése, csoportos látogatás a Svábhegyi Csillagvizsgálóba. Ezek iránt a rendezvényeink iránt nagyon nagy érdeklődés mutatkozott tagjaink sorában, igy a rendezvényeinken nagyon nagy létszámban vettek részt tagjaink és a KKM munkatársai.

Következő múzeumi látogatásunkat ősszel a Szépművészeti Múzeumba tervezzük.

Nagy sikernek mutatkoztak a nemzetközi gyermeknapra biztosított Állatkerti belépőjegyek is, amelyek egy éven belül még felhasználhatók.

Természetjáró programjaink is nagyon népszerűek, a KMDSZ az év második felében autóbuszos kirándulást is szervez (Nagyszalonta környékére).

Az idősek világnapja alkalmából 2024. október 9-én ismét megrendezzük a Benczúr Hotelben a szokásos ebédet, amelyen jubiláló tagjainkat köszöntjük.

A karácsonyi ünnepekre szaloncukor megküldésével fogunk minden tagunknak kedveskedni.

A Mikulás Ünnepség is a Benczúr Hotelben kerül megrendezésre 2024. december 6-án.

Sport programjainkat továbbra is igénybe vehetik tagjaink. (AYCM, tenisz, jóga).

A tanárnő bejelentése alapján, sajnálattal értesítjük a gerinctorna foglalkozásokon résztvevő tagjainkat, hogy a tanárnő előreláthatólag novembertől külföldre költözik, órái megszűnnek.

Kérjük tagjainkat, tájékoztassák KKM-es munkatársaikat a KMDSZ tagság előnyeiről, nagyon szívesen látnánk az új tagokat is sorainkban.

Kérjük Önöket, hogy véleményükkel segítsék munkánkat.

Megjegyzéseiket, kérdéseiket küldjék meg Burányi Ibolyának az SneBuranyi@mfa.gov.hu email címre.

Budapest, 2024. 08. 21.

KMDSZ Elnöksége

Üzenjen nekünk

Close