30 milliárd forintot jelent a kamatstop a családoknak

30 milliárd forintot jelent a kamatstop a családoknakA kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.A tárcavezető szerint a világpiaci energiaárak ugrásszerű emelkedése ellen véd a rezsicsökkentés politikája, emiatt rögzítették az üzemanyagárakat. Az infláció azonban elérte a banki kamatokat is. A kamatok emelkedése miatt egy átlagos, változó kamatozású, lakossági jelzáloghitel havi törlesztőrészlete akár 23 százalékkal, 11 ezer forinttal is emelkedhet.

Ettől a többletkiadástól védi meg a kormány a családokat azzal, hogy az idei első fél évre ezekre a hitelekre lakossági kamatstopot vezettek be. A tavaly október 27-i szinten rögzítették a kamatokat. A nyilvántartások szerint közel félmillió család élhet ezzel a lehetőséggel, amelyek összesen 30 milliárd forinttal fizetnek kevesebbet a kamatstop révén – mondta a Facebookon megjelent videóban.

“2022-ben is azért dolgozunk, hogy visszaszorítsuk a járványt, a családokat megvédjük a járvány gazdasági hatásaitól, és megőrizzük a magyar gazdaság újraindításában elért lépéselőnyt” – fogalmazott a tárcavezető.

Forrás: MTI

 

Üzenjen nekünk

Close