A Renoir kiállítás megtekintése a Szépművészeti Múzeumban

A Renoir kiállítás megtekintése a Szépművészeti Múzeumban

Kellemes kulturális programmal zárult december 26-án az óév, illetve indult az új esztendő január 2-án mindazoknak az aktív vagy már nyugdíjas külügyes kollégáinknak, akik megtekintették a Szépművészeti Múzeumban megrendezett Renoir tárlatot. Szakszervezetünk szervezésében közel negyvenen élhettek az egyedülálló alkalommal. Hogy milyen nagyságrendű és horderejű kiállításról van szó, azt a képek biztosítási értéke is bizonyítja, ami 400 milliárd forint.

„A festő és modelljei” című tárlat elképesztő látogatószámot produkált; Monet, Cézanne után Pierre-Auguste Renoir is elbűvölte a budapesti közönséget; köztük bennünket is. Összesen hetven alkotást csodálhattunk meg művészettörténész segítségével. Megbizonyosodhattunk, hogy Renoir, a francia impresszionista mester az életöröm festője, képei a derűt, a kiegyensúlyozottságot sugallják ma is!

Mindegy, hogy egy portrét, életképet, vagy aktot nézünk, a színek és a fények, a látványból adódó harmónia nyugalommal tölti el a szemlélődőt. Minket mindenesetre elvarázsolt. Köszönet a szervezőknek!

Dékány Andrea

Üzenjen nekünk

Close