Beszámoló a nyári táborról

Beszámoló a nyári táborról

A Külügyminisztérium nyári napközis tábora idén is a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium épületében, és az iskola pedagógusainak közreműködésével valósult meg.

Az iskolai nyári szünet minden hetére tudtak jelentkezni a gyerekek, s hetente hétfőtől péntekig, 8 óra és 16:30 között vehettek részt a táborban. A korosztály igen nagy változatosságot mutat, ami különösen nagy odafigyelést és kreativitást kíván meg, de a pedagógusok jól kezelik az ebből a helyzetből adódó nehézségeket, s változatos programok szervezésével teszik színessé, izgalmassá a tábori napokat minden résztvevő számára. Célunk volt, hogy a gyermekek a tábor ideje alatt érezzék jól magukat, legyen az idejük lekötve, de jusson idő a szabad játékra is, ezért próbáltunk minél több programot, kézműves foglalkozást, kirándulást, különböző helyszíneket beilleszteni a hetekbe. A programok során mindvégig a jókedv, a vidámság volt jellemző. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást a gyermekek számára.
Az idei elfoglaltságok között volt mozizás, vadasparki kirándulás, városi séták, könyvtári foglalkozás, de jártunk a Pénzmúzeumban, a Deák 17 Gyermekgalériában, a Mentőmúzeumban, a Budavári Labirintusban, sőt szabadulós játékban is.

Üzenjen nekünk

Close