Beszámoló a SZEF Szövetségi Tanácsának üléséről

Beszámoló a SZEF Szövetségi Tanácsának üléséről

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Szövetségi Tanácsa augusztus 22-én ülésezett Csóti Csaba elnök vezetésével. Napirendjén aktuális döntések meghozatala szerepelt: a SZEF XXIII. kongresszusán megválasztott szakszervezeti tisztségviselők tiszteletdíjának elfogadása, valamint a Mandátum Megállapító Bizottság vezetője és tagjai megválasztása.

A tanácsülésen nyílt vita, véleménycsere folyt a kormányzat részéről e hónap folyamán közzétett törvénytervezetről a szakszervezeti tagdíjak munkáltatói átutalásának megszüntetéséről. Egyetértés volt abban, hogy a SZEF és a társszakszervezeti szövetségek részéről már kiadott tiltakozás folytatása indokolt. Emellett kezdeményezzük a kormányzati szintű egyeztetést a tervezet visszavonása céljából. A tagszervezetek mérjék fel tagsági helyzetüket és készüljenek fel a tervezet parlamenti elfogadására, és a rendelkezés 2024 januári bevezetésére.  El kell kezdeni a tagdíjfizetés új módozatainak kidolgozását tagjaink megőrzése, a közös érdekeink érvényesítése és programjaink folytatása érdekében. Ehhez a SZEF segítséget nyújt és szakértői munkacsoportot állít fel. Az ülésen a KMDSZ képviseletében Pap László Csaba alelnök vett részt.

További részletek elérhetők: 2023.08.22-ei Szövetségi Tanácsülés és döntéshozatal határozatai • SZEF - Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Üzenjen nekünk

Close