Beszélgetés Kulcsár Istvánnal

Beszélgetés Kulcsár Istvánnal

A KMDSZ újra indult nyugdíjasklubjának – február 22-én, új helyen, a Bajza utcai szakszervezeti iroda könyvtárában –vendége volt Kulcsár István író, újságíró, a magyar külpolitikai újságírás doyenje.

A beszélgetés apropója nemcsak akkor megjelent új könyve, a Privát Panoptikum címmel összegyűjtött személyes élményeken és hallomásokon alapuló anekdota-gyűjteménye volt, hanem a kilencvenkét éves mester egész pályafutása terítékre került. Családi viszonyairól megtudtuk, hogy édesapja ismert pszichiáter, József Attila kezelőorvosa volt, édesanyja pedig Fazekas Anna író, mindannyiunk kedvencének, az Öreg néne őzikéje gyermekkönyvnek a szerzője. István változatos pályáján - amely elsősorban a Magyar Rációhoz kötötte – volt moszkvai és new york-i tudósító, az Élet és Irodalom rovatvezetője, írt számtalan lapba, ahogy számtalan sikerkönyvet is.

Legújabb könyve, a napokban megjelent Amerikából jöttem nemcsak rádiós-televíziós pályájának tudósítói állomáshelyeit, Moszkvát és New Yorkot mutatja be "alulnézetben", hanem családjának, izgalmas, változatos életének egy-egy nem mindennapi emlékét, darabkáját is.

A nagysikerű beszélgetést Dérer Miklós vezette.

 

Üzenjen nekünk

Close