Egyetlen napig ingyen segítenek bárkinek a budapesti ügyvédek

Egyetlen napig ingyen segítenek bárkinek a budapesti ügyvédek

2019 után második alkalommal rendezik meg az „Ügyvédek a Közjóért – Pro Bono nap”-ot Budapesten. A Budapesti Ügyvédi Kamara épületében, illetve ügyvédi irodák székhelyein, sőt online formában is van mód az ingyenes jogi segítségnyújtásban részt venni 2021. október 25-én, hétfőn 8 és 16 óra között. Az esemény előzetes regisztrációhoz kötött, melynek során néhány adat megadásával, a jogterület kiválasztását követően, konzultációs időpont foglalására lesz lehetőség.

Az eseményre jelentkezett 140 budapesti ügyvéd az egy nap alatt körülbelül 800 olyan jogkereső számára tud tanácsadást végezni, akinek valamely oknál fogva nem biztosított a jogi képviselete egy per során, illetve olyan jogvitája van, vagy valamely jogi kérdésben bizonytalan, amelyben támasza lehet egy szakmai vélemény, iránymutatás.

Az első ilyen rendezvény hatalmas sikere, a jelentkezők száma és a jelentős pozitív visszajelzés arra indította a budapesti ügyvédséget, hogy igyekezzen hagyományt teremteni a kezdeményezéssel, ezzel is felhívva a figyelmet a jogtudatosság fontosságára.

A jogterületek, amelyekre regisztrálni lehet: családjog, társasházi és ingatlanjog, büntetőjog, polgári jog, továbbá külön kiemelten a gondnoksággal kapcsolatos kérdések, cégjog, biztosítási jog, üdülési jog, munkajog, adójog, szerzői jog, közlekedési jog, médiajog. Húsz percet biztosít a kamara a regisztráló számára, hogy felvázolja ügyét, és az adott jogterületre szakosodott ügyvédtől iránymutatást, illetve az egyszerűen, helyben megválaszolható kérdéseire választ kapjon.

Természetesen az összetett ügyek hosszabb munkafolyamatot igényelnek, de a konzultáció során erről is részletes tájékoztatást kapnak a tanácsadásra jelentkezők, akik a Budapesti Ügyvédi Kamara honlapján regisztrálhatnak.

Forrás: Világgazdaság

 

Üzenjen nekünk

Close