Fontos változás a SZÉP-kártyáknál: bármelyik alszámláról fizethetünk bármilyen célra

Fontos változás a SZÉP-kártyáknál: bármelyik alszámláról fizethetünk bármilyen célra

A rendelet jövő hét vasárnap lép életbe. Egy új kormányrendelet az év végéig biztosítja az átjárhatóságot a SZÉP-kártya alszámlái között, azaz bármelyik alszámláról lehet költeni többek között melegételre, egészségügyi vagy kulturális célokra is .

Ezzel a rendelkezéssel vélhetően az volt a célja a kormánynak, hogy az elmúlt időszakban szabadidő alszámlán felgyülemlett összeget is elkölthessék az érintettek, hiszen a lezárások, korlátozások miatt azt szállásra, kulturális célra nemigen tudták igénybe venni. A portoflio.hu számításai szerint nem kis összegről, 160 milliárd forintról van szó, ennek felszabadítása sok vállalkozó számára jelenthet némi mentőövet.

A rendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben, kihirdetése utáni tizedik napon, azaz jövő hét vasárnap lép életbe.

Korábban az MSZP nyújtott egy törvényjavaslatot, hogy élelmiszer-vásárlásra is lehessen költeni a SZÉP-kártyáról, indoklásuk szerint a járvány miatt sokkal kevésbé használható a juttatás, mert például a szállásfoglalásokra vagy a kultúrára fordítható összeget nem lehet melegételre költeni.

Forrás: HVG

Üzenjen nekünk

Close