Kevesen tudják: százezernyi magyar nyugdíjasnak jár ingyen ez az életmentő szolgáltatás

Kevesen tudják: százezernyi magyar nyugdíjasnak jár ingyen ez az életmentő szolgáltatás

A Gondosóra program ingyenes és havidíjmentes jelzőkészülékes segítségnyújtást kínál a 65 év feletti állampolgárok számára, célja az idősek gyors és hatékony támogatása vészhelyzetben, ezzel is növelve biztonságérzetüket és elősegítve önálló életvitelüket - írja a Hellovidék.

A Gondosóra program, melyet Magyarország Kormánya indított útjára, életmentő szolgáltatást nyújt az idősek számára. Ez a havidíjmentes és ingyenesen igénybe vehető jelzőkészülékes segítségnyújtás különösen a vidéki területeken élő idősek számára jelent nagy segítséget. A HelloVidék által megkérdezett sajtóosztály részletesen ismertette a program működését, céljait és a felhasználóktól kapott visszajelzéseket.

A Gondosóra egy egyszerűen kezelhető jelzőkészülékkel működik, amely lehetővé teszi az idősek számára, hogy sürgős esetben azonnal segítséget kérjenek. A diszpécserközpont éjjel-nappal elérhető, és képzett munkatársak állnak rendelkezésre a segítségnyújtásban. A készülék használata egyszerű: egy gombnyomás elegendő ahhoz, hogy kapcsolatba léphessenek a diszpécserrel.

A segítségnyújtás többféle formát ölthet: lehetőség van arra, hogy csak tájékoztatást nyújtanak telefonon keresztül, de súlyosabb esetekben akár a sürgősségi segélyszolgálatot is riaszthatják. Az eddigi tapasztalatok szerint a program már több mint 600 ezer felhasználót számol Magyarországon, és napi átlagban 3000 jelzést kezelnek.

A Gondosóra nemcsak az időseknek nyújt biztonságérzetet, hanem hozzájárul a családtagok nyugalmához is. Tudhatják, hogy szeretteik egy gombnyomásra segítséget kaphatnak bárhol és bármikor. Az integrált megoldások révén a Gondosóra más szociális és egészségügyi szolgáltatásokkal is összekapcsolódik vidéken. Ennek köszönhetően még hatékonyabb támogatást nyújthatnak az idős embereknek.

A program népszerűségét jól mutatja, hogy már minden negyedik 65 év feletti állampolgár igénybe vette ezt a szolgáltatást Magyarországon. A pozitív visszajelzések mellett konkrét esetek is bizonyítják a rendszer hatékonyságát: többek között autóbalesetben szenvedett sofőrök vagy eltévedt túrázók is gyorsan segítséget kaptak a Gondosóra révén. A jövőbeli tervek között szerepel további fejlesztések bevezetése és egy ingyenes mobilalkalmazás elindítása annak érdekében, hogy még több emberhez juttassák el ezt az életmentő szolgáltatást. Regisztrálni a programba többféleképpen lehet: online, telefonon vagy papíralapon. A regisztrációnak csupán három feltétele van: az illetőnek betöltött 65 évesnek kell lennie, magyar állampolgárnak kell lennie és bejelentett magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.

Forrás: penzcentrum.hu

Üzenjen nekünk

Close