Kongresszust tartott a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Kongresszust tartott a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

 

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) május 13-án tartotta meg XXII. kongresszusát, amelyen a 16 tagszakszervezet – köztük a KMDSZ - képviselői vettek részt. A kongresszus áttekintette a SZEF 2022. évi tevékenységét, pénzügyi helyzetét, elfogadta ezévi költségvetési tervét.

Csóti Csaba, a SZEF elnöke, beszámolójában kitért arra, hogy 2022 folyamán - a munkavállalók számára az elmúlt évek rendkívül nehéz körülményei ellenére - a SZEF működése a lehetőségek mértékében eredményes volt, költségvetési tervét betartva működött.

A SZEF 2022. évi tevékenységében hangsúlyosan jelent meg az országos, megyei és munkahelyi szinteken egyaránt a munkavállalók érdekeinek azonosítása, képviselete és védelme. A szervezet közreműködött a munka- és életkörülményeket befolyásoló országos, ágazati és munkahelyi döntések kidolgozásában és elfogadtatásában. Törekedett a tagszervezetek társadalmi elismertségének, erkölcsi és anyagi megbecsülésének előmozdítására. A SZEF a lehetőségek mértékében részt vett a munkavállalókat érintő jogalkotás előkészítésében és a jogalkalmazás szakmai és személyi feltételeinek alakításában. Közreműködött a közszolgálati etikai normák érvényesülésében, valamint a nemzetközi szakszervezeti kapcsolatok építésében, szervezésében. A SZEF nemzetközi tevékenységéről Dr. Mayer Lajos, a SZEF Nyugdíjas Választmányának elnöke és a FERPA volt elnöke szólt hozzászólásában. Hangsúlyozta, hogy ez előmozdította a SZEF és a magyar szakszervezeti mozgalom nemzetközi  ismertségét és elismertségét, valamint a nemzetközi tapasztalatok hazai felhasználását.

Csóti Csaba elmondta, hogy a SZEF 2023 évi tevékenységének adottak a  működési feltételei, ehhez hozzájárul a kormányzati költségvetési támogatás, ami a 16 tagszervezet tevékenységéhez is kedvező feltételeket teremt. A Felügyelő  Bizottság elfogadta az elnök beszámolóját, kedvezőnek ítélte az Együttműködési Fórum működését és kérte az eddigi tapasztalatok felhasználását 2023-ban is.

A kongresszuson a KMDSZ képviseletében Mezei Tbor elnök, Dr. Mayer Lajos, a SZEF Nyugdíjas  Választmányának elnöke, és Pap László Csaba, a KMDSZ Nyugdíjas Bizottsága elnöke vett részt.  A SZEF ez év júniusban tartja négyévente sorra kerülő tisztújító kongresszusát.

 

 

Üzenjen nekünk

Close