Lejáró okmányok cseréje: június végéig hétvégén is nyitva a kormányablakok

Lejáró okmányok cseréje: június végéig hétvégén is nyitva a kormányablakok

Kivéve pünkösdvasárnapon.

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára az MTI szerint. Uzsák Katalin azt mondta: május végétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között, pünkösdvasárnap kivételével.

Ezeken a hétvégéken kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak.hu oldalon tájékozódhatnak, Uzsák szerint pedig ügyintézéssel és várakozással együtt átlagosan 30-60 perc alatt intézhető el az okmánycsere. A helyettes államtitkár kiemelte: nincs szükség előzetes időpontfoglalásra, akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot (akár hétvégén, akár hétköznap), ha a foglalható időpontok már beteltek.

Fontos tudni, hogy a vezetői engedély meghosszabbítása ügyfélkapun keresztül online is intézhető, amennyiben a háziorvos az orvosi alkalmassági engedélyt kiállította – a lejárt forgalmi engedélyek ügyében nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár.

 

Forrás: 24.hu

 

 

Üzenjen nekünk

Close