Még kérhető az SZJA-bevallás tervezetének postázása

Még kérhető az SZJA-bevallás tervezetének postázása

Az elmúlt években megszokott módon a NAV március 15-ig elérhetővé teszi elektronikusan a magánszemélyek bevallás-tervezetét az eSZJA portálon.

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó. Az elkészített adóbevallási tervezet legkésőbb március 15-étől elérhető, legegyszerűbben a NAV Ügyfélportálján. vagy eSZJA-oldalán.

Akinek nincs ja, március 18-áig, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását:

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJA szóköz adóazonosítójel szóköz ééééhhnn,
  • a NAV honlapjáról elérhető webűrlapon,
  • postai levélben,
  • a BEVTERVK formanyomtatványon,
  • telefonon, a 1819-es hívószámon,
  • személyesen, az ügyfélszolgálatokon.

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 18-ai határidőről, május 21-éig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról ugyancsak az említett felületeken elektronikusan, és hagyományosan, papíron is lehet rendelkezni, május 21-éig. Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is eddig a határidőig van lehetőség.

A NAV-figyelőben a fentieken túl IDE kattintva olvashatnak a legfrissebb adótraffipax-információkról.

Forrás: ado.hu

Üzenjen nekünk

Close