Megtartottuk a SZEF XXIII. (Tisztújító) Kongresszusát

Megtartottuk a SZEF XXIII. (Tisztújító) Kongresszusát

2023. június 23-án sikeresen zárult a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), a közszolgáltatásokban alkalmazottakat összefogó legjelentősebb szakszervezetek szövetségének tisztújító kongresszusa. A küldöttek korábban megkapták Csóti Csaba elnök, valamint a Felügyelő Bizottság beszámolóját, amelyeket a szóbeli kiegészítések és a küldöttek érdemi hozzászólásai után elfogadtak. Külön napirendi pontban vitatták meg a SZEF 2023-27. közötti négyéves ciklusra szóló programját. A KMDSZ-t Mezei Tibor elnök, Dr. Mayer Lajos, a Választmány tagja és Pap László Csaba,a KMDSZ alelnöke képviselte.

A kongresszus fő üzenete szerint a fokozatosan nehezebbé váló szociális, foglalkoztatási és jövedelmi viszonyok között az ágazati szakszervezetek és Szövetségük fellépése a munkavállalók jogai és érdekei érvényesítéséért az első rendű feladat, ami a következő évek fő kihívása lesz.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma tagszervezeteinek küldötte1 megerősítették tisztségükben Csóti Csaba elnököt, Szűcs Viktória és Szatmári Lajos alelnököket. Ezenkívül az elnökség tagjai közé választották Gosztonyi Gábort és dr. Szabó Róbert Tamást.

A kongresszus emellett döntött az ügyvivőkről, valamint a felügyelő bizottság tagjairól is: Mezei Tibort, a KMDSZ elnökét a SZEF egyik ügyvivőjének választották meg.

A Kongresszuson ünnepélyes keretek között búcsúztatták Dr. Mayer Lajost, a KMDSZ korábbi elnökét, a SZEF nyugdíjas választmánya és az európai nyugdíjasok és időskorúak érdekeit képviselő FERPA távozó elnökét. Részére a SZEF és a KMDSZ közös ajándékát a kongresszuson adták át részére.

Összeállította: Pap László Csaba

 

2 Kommentek

 1. Pereszlényi Zoltán
  június 29, 2023 at 08:09
  Reply

  Dr. Mayer Lajos úrnak,

  A KMDSZ korábbi elnöke, a SZEF nyugdíjas választmánya és az európai nyugdíjasok és időskorúak érdekeit képviselő FERPA távozó elnöke
  Kedves Lajos!
  Nagyra értékelve a hosszú éveken át végzett munkád sikereit, eredményeit, tisztelettel és barátsággal gratulálok abból az alkalomból, hogy megválasztásod idejének lejárta után távozol a FERPA elnöki tisztségéből. Jó egészséget, nyugodalmas, tartalmas éveket kívánok Neked a régi barátsággal! Ölellek, Pereszlényi Zoltán

 2. Dékány Andrea
  július 18, 2023 at 07:37
  Reply

  Kicsit megkésve, de talán még mindig nem későn, én is elismeréssel fordulok dr. Mayer Lajoshoz; komoly munkát végeztél évtizedeken keresztül, jóleső érzéssel lehet hátra dőlni, hálás köszönet érte, mission is completed, jöjjenek a fiatalok!

  Szeretettel, Dékány Andrea

Üzenjen nekünk

Close