„Mindenkinek fontos – egészségünk és helyünk a világban

„Mindenkinek fontos – egészségünk és helyünk a világban

A SZEF Nyugdíjas Választmánya 2024. április 26-án, pénteken  ezzel a címmel tartott fórumot a Benczúr Hotelben. Napirendjén a hazai egészségügy jelenlegi helyzete, valamint a 25 éves NATO- és a 20 éves EU-tagságunk tapasztalataink áttekintése volt a meghívott szakértő előadók segítségével.

Az első témakörben elhangzott előadások foglalkoztak a magyar egészségügy 1990. óta bejárt útjával, helyzetének alakulásával, ami sajnálatos módon  a V4 országok között napjainkra az utolsó helyre került. Újhelyi István, EP képviselő  az Európai Egészségügyi Unió koncepcióját ismertette. Az állami egészségügy jelenlegi helyzetével foglalkozó előadás szembesített minket a mai magyar valósággal. Kiss Ambrus, főpolgármester-helyettes ismertette a Budapesten indított Integrált Szociális és Egészségügyi Rendszer működését és az elmúlt négy év alatt egészségügyi területen megvalósult fővárosi projekteket és a jövőbeli terveket.

Nemzetközi téren Herman János, volt NATO nagykövet és Balázs Péter, korábbi külügyminiszter a tagsági évfordulók kapcsán  szólt hazánk helyéről a NATO-ban és az EU-ban, a tanulságokról, a tagság előnyeiről és a kötelezettségekről is.

A Fórumot Papp Katalin SZEF NYV elnökének köszöntője után Csóti Csaba, a SZEF elnöke nyitotta meg, a moderátor Pap László Csaba a SZEF NYV egyik alelnöke volt,  részt vett dr. Mayer Lajos.

Üzenjen nekünk

Close