Segítsük a Szociális Figyelő kérdőíves kutatását!

Segítsük a Szociális Figyelő kérdőíves kutatását!

Az Európai Szociális Figyelő, az Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének partnereként kutatást végez nyolc európai országban, köztük Magyarországon "A digitalizáció hatása a munkahelyekre és a szociális párbeszédre a közszolgáltatásokban" címmel.  Kérjük töltsék ki az alábbi kérdőívet!

Az Európai Szociális Figyelő, az Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének partnereként kutatást végez nyolc európai országban, köztük Magyarországon "A digitalizáció hatása a munkahelyekre és a szociális párbeszédre a közszolgáltatásokban" címmel.  A közszolgálati szektoron belül a kutatás három közszolgáltatási ágazatra terjed ki: a villamosenergia-ágazatra, a közigazgatásra (a kormányzatira és önkormányzatira egyaránt) és a kórházi dolgozókra. A kutatás a hangsúlyt a munkavállalók tapasztalataira helyezi, ezért az említett ágazatokban tevékenykedő munkavállalók véleményét   kérdőíves felméréssel is igyekszik összegyűjteni és feldolgozni.  A kutatás végső célja a szakszervezeti érdekvédelem digitalizációval kapcsolatos feladatainak tisztázása, illetve ajánlások megfogalmazása a hazai és az európai szakszervezeti szövetségek számára az európai szintű érdekvédelem megalapozásához.

A "digitalizáció" összetett jelenség. Idetartozik az új digitális technológiák használata, valamint az ilyen technológiák bevezetéséből eredő átalakulás a munka megszervezésében és elvégzésében. Ezek az új technológiai eszközök lehetnek hordozható eszközök, például számítógépek, táblagépek, vagy okostelefonok, okosszemüvegek, illetve a rájuk telepített alkalmazások, de idetartozik a robotizálás/automatizálás (például az emberek emelését segítő robotok, vagy az okos ágyak használata a kórházakban), vagy a mesterséges intelligencia használata az adatfeldolgozásban, az orvosi diagnosztikában.

Azokat a munkavállalókat, szakszervezeti tagokat és nem szakszervezeti tagokat, beosztotti, vagy vezetői állományban levőket egyaránt kérjük a kérdőív kitöltésére, akik valamilyen módon érintettek a digitális eszközök, alkalmazások használatában. A kérdőív elején található útmutató további segítséget nyújt a kitöltéshez. A kérdőív az alábbi linkre kattintva nyílik meg:

Magyar: https://ose.qualtrics.com/jfe/form/SV_9EPSGaNCfjftrT0?Q_Language=HU

Közreműködését előre is köszönjük.

 

Üzenjen nekünk

Close