Tájékoztató a szakszervezeti tagdíj január elseje utáni átutalásáról

Tájékoztató a szakszervezeti tagdíj január elseje utáni átutalásáról

Mivel a Magyar Közlöny 2023. évi (2023.11.06.) 154. számában megjelent, az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő 2023. LXX törvény, amely 2024. januártól a közszférában megszünteti a szakszervezeti tagdíjak átutalásának hosszú évtizedek óta bevett gyakorlatát, mely szerint a Munkáltató 2024. január 1-től kezdődően nem vonhatja le, és nem utalhatja tovább a közszférában dolgozó szakszervezeti tagok tagdíját.

Fentiek alapján a KMDSZ arra kényszerül, hogy a tagdíjak befizetéséről saját maga intézkedjen, ezért kérjük tagjainkat, hogy 2024. évben gondoskodjanak tagdíjuk (mindenkori jövedelmük 1%-a) átutalásáról minden hónap 15-ig a KMDSZ OTP Banknál vezetett, 11702036-20532288 számú számlájára.

Az átutalás költségeit a KMDSZ vállalja magára. A KMDSZ által kiadott igazolás alapján a tagdíj továbbra is bekerül adóalapcsökkentő tételként az adóbevallásba.

Fontosnak tartjuk, hogy tagjaink hozzájárulása révén továbbra is fenntartsuk mindenki számára jogsegély-szolgálatunkat, honlapunkon folyamatos tájékoztatást adjunk a munkavállalókat érintő változásokról, az iskoláskorú gyermekeket nevelő szülők számára biztosítsuk minden évben a nyári gyerektábort, valamint a beiskolázási segélyt. Mindig készen álljunk szülési, temetési, valamint szociális segélyt nyújtani az arra rászorulóknak. Rendszeresen kulturális (pl.: Állatkerti belépőjegyek gyermeknapra, Mikulás Ünnepség, múzeumi látogatások, színházjegyek stb.), természetjáró, valamint sport (AYCM, tenisz gerinctorna, jóga) programokat szervezzünk tagjaink részére.

Kérjük tagjainkat, tájékoztassák KKM-es munkatársaikat a KMDSZ tagság előnyeiről, nagyon szívesen látnánk az új tagokat is sorainkban.

Kérjük, hogy segítsék munkánkat az új tagdíj-átutalási rendszer kialakításában. Megjegyzéseiket, kérdéseiket küldjék meg Burányi Ibolyának az SneBuranyi@mfa.gov.hu email címre.

 

 

Üzenjen nekünk

Close