Tájékoztató a szakszervezeti tagdíj január elseje  utáni átutalásáról

Tájékoztató a szakszervezeti tagdíj január elseje  utáni átutalásáról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. szeptember 18-án az Országgyűlés elé került az a jogszabálytervezet, amely 2024. januártól megszünteti a szakszervezeti tagdíjak átutalásának hosszú évtizedek óta bevett gyakorlatát. Jelenleg a munkáltató automatikusan és ingyen vonja le a szakszervezeti tagok fizetéséből a tagdíjra szánt 1%-ot. A munkáltató igazolást ad a befizetésről, amely adóalapcsökkentő tételként bekerül az adóbevallásba. Ez fog megváltozni, mert a törvényjavaslat 1. §-a szerint a munkáltató a közszolgálatban dolgozók béréből szakszervezeti díjat nem vonhat le, és nem utalhat tovább.

Minden közszolgálati szakszervezet, így a KMDSZ is arra készül, hogy 2024. januárjától magának kell megszerveznie a tagdíjak beszedésének új rendszerét. Fontosnak tartjuk, hogy tagjaink hozzájárulása révén továbbra is fenntartsuk mindenki számára jogsegély-szolgálatunkat, a honlapunkon folyamatos tájékoztatást adjunk a munkavállalókat érintő változásokról, az iskoláskorú gyermekeket nevelő szülők számára biztosítsuk minden évben a nyári gyerektábort, mindig készen álljunk szociális segélyt nyújtani az arra rászorulóknak, valamint rendszeresen kulturális programokat szervezzünk tagjaink részére.

Kérjük, hogy az adategyeztetési lap kitöltésével segítsék munkánkat az új tagdíj-átutalási rendszer kialakításában. A kitöltött lapot küldjék el Burányi Ibolyának az SneBuranyi@mfa.gov.hu email címre 2023.december 15-ig.

 

Budapest, 2023. november 14.

 

Üdvözlettel:

Mezei Tibor

a KMDSZ elnöke

 

Üzenjen nekünk

Close