Tájékoztató a szakszervezeti tagdíj január elseje utáni átutalásával kapcsolatban

Tájékoztató a szakszervezeti tagdíj január elseje utáni átutalásával kapcsolatban

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Közlöny 2023. évi (2023.11.06.) 154. számában megjelent, az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő 2023. LXX törvény, amely 2024. januártól a közszférában megszünteti a szakszervezeti tagdíjak átutalásának hosszú évtizedek óta bevett gyakorlatát.

Jelenleg a munkáltató automatikusan és ingyen vonja le a szakszervezeti tagok fizetéséből a tagdíjra szánt 1%-ot. A munkáltató igazolást ad a befizetésről, amely adóalapcsökkentő tételként bekerül az adóbevallásba. Ez fog megváltozni 2024. január 1-től, mert a törvényjavaslat 1. §-a szerint a munkáltató a közszolgálatban dolgozók béréből szakszervezeti díjat nem vonhat le, és nem utalhat tovább.

Minden közszolgálati szakszervezet, így a KMDSZ is arra készül, hogy 2024. januárjától magának kell megszerveznie a tagdíjak beszedésének új rendszerét.
Kérjük a KMDSZ aktív tagjait, hogy jövedelmük 1%-át 2024. január hónaptól kezdődően utalják át minden hónapban a KMDSZ OTP Banknál vezetett 1170203620532288 számú számlájára. Az átutalás költségeit a KMDSZ vállalja magára.

Fontosnak tartjuk, hogy tagjaink hozzájárulása révén továbbra is fenntartsuk mindenki számára jogsegély-szolgálatunkat, a honlapunkon (KMDSZ.hu) folyamatos tájékoztatást adjunk a munkavállalókat érintő változásokról, az iskoláskorú gyermekeket nevelő szülők számára biztosítsuk minden évben a nyári gyerektábort, mindig készen álljunk szülési, temetési, valamint szociális segélyt nyújtani az arra rászorulóknak. Rendszeresen kulturális (pl.: Mikulás Ünnepség, múzeumi látogatások, színházjegyek stb.), természetjáró, valamint sport (AYCM, tenisz gerinctorna, jóga) programokat szervezzünk tagjaink részére. Kérjük tagjainkat, tájékoztassák KKM-es munkatársaikat a KMDSZ tagság előnyeiről, nagyon szívesen látnánk az új tagokat is sorainkban.

Kérjük, hogy az adategyeztetési lap kitöltésével segítsék munkánkat az új tagdíj-átutalási rendszer kialakításában. A kitöltött lapot küldjék el Burányi Ibolyának az SneBuranyi@mfa.gov.hu email címre 2023.december 31-ig.

Budapest, 2023. december 05.

Üzenjen nekünk

Close