Több mint 10 ezer nyugdíjas életét mentette meg a Gondosóra szolgáltatás

Több mint 10 ezer nyugdíjas életét mentette meg a Gondosóra szolgáltatás

A miniszterelnök főtanácsadója szolgált néhány fontos adattal a program eddigi működését illetően.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a hivatalos közösségi médiás oldalán korábban közzétett videóban néhány fontos adatra hívta fel a figyelmet a Gondosóra-program eddigi működése kapcsán. Mint mondta, már több mint 600 ezren regisztráltak az ingyenes szolgáltatásra.

Ezáltal eddig több mint 10 ezer életet mentettek meg, és 200 ezer hétköznapi ügyben tudtak segítséget nyújtani. A főtanácsadó hozzátette, a 65 éven felülieknek igényelhető Gondosóra szolgáltatás használata során több mint 16 ezer alkalommal értesítették a kontaktszemélyeket, hozzátartozókat.

Emellett közel 15 ezer órán keresztül beszéltek az ügyfelekkel a diszpécserközpont munkatársai. Egyúttal Nyitrai Zsolt arra is kitért, továbbra is a 106 éves Gizi néni a Gondosóra legidősebb felhasználója, akinek jó egészséget kívánt. Végül arra biztatta azokat, akik még nem tették volna meg, hogy regisztráljanak.

„A Gondosóra biztonságot ad a nyugdíjasnak és nyugalmat a hozzátartozóknak. Ne feledjék! Gondosóra: segítséget egy gombnyomással” – fogalmazott a Facebookon megjelent videóban. Megjegyezte: regisztrálni online, a gondosora.hu oldalán, illetve telefonon a 06 1 445 00 80 számon lehet.

Forrás: liner.hu

 

Üzenjen nekünk

Close