Ujjlenyomattal is elérhetők az egészségügyi leletek

Ujjlenyomattal is elérhetők az egészségügyi leletek

Minden magyar ember egyetlen ujjlenyomattal elérheti az összes egészségügyi leletét, illetve az e-beutalókat. Eddig 2,3 millióan töltötték le telefonjukra az EgészségAblak applikációt, és több mint 2 millió leletet le is töltöttek már – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkár mai sajtótájékoztatóján.

Egy ujjlenyomattal bárki hozzáférhet az összes leletéhez, laboreredményéhez, zárójelentéséhez, minden más egészségügyi dokumentumához. Az alkalmazás népszerű, eddig 360 ezer receptet töltöttek le az applikáción keresztül. A cél, hogy minél könnyebb és gyorsabb legyen mindenkinek az egészségügyi ellátása, illetve minél könnyebben hozzáférhetők legyenek a már feltöltött információk – ecsetelte a sajtótájékoztatón az államtitkár.

Utalt arra, hogy az alkalmazás az oltási igazolványból indult ki, ez bővült további funkciókkal, mint az e-recept és az e-lelet. A mindig kéznél lévő leletek csökkentik a tévedés lehetőségét – mutatott rá Rétvári. Beszélt arról is, hogy az 1812-es Egészségvonal a hét minden napján 24 órában elérhető, ahol tájékoztatást nyújtanak egészségügyi szolgáltatásokról, segítenek a szolgáltatók keresésében, valamint minden további EESZT-vel kapcsolatos kérdésben is.

Békássy Szabolcs, országos kollegiális szakmai vezető háziorvos arról beszélt, hogy az EESZT elindulása történelmi időpont volt a magyar egészségügyi ellátórendszer életében, hiszen magával hozta az egészségügyi adatok sokkal gyorsabb áramlását. Európában is unikális dolog a mai napig. Az EgészségAblak az e-beutalókat is tartalmazza, ez pedig nemcsak a páciensek számára jelent kényelmi szolgáltatást, hanem az egész ellátórendszer számára is, hiszen nagy terhet vehet le a háziorvosok válláról – hangsúlyozta, leszögezve, hogy mindez nem jelenti azt, hogy a személyes orvos-beteg találkozásra ne lenne szükség.

Forrás: Adózóna

 

Üzenjen nekünk

Close