A Csontváry kiállítás megtekintése a Szépművészeti Múzeumban

A Csontváry kiállítás megtekintése a Szépművészeti Múzeumban

A KMDSZ szervezésében június 16-án tárlatvezetéssel, csoportosan megtekintettük a Csontváry Kosztka Tivadar születésének 170. évfordulója alkalmából a Szépművészeti Múzeumban rendezett kiállítást. Kosztka Tivadar (1853–1919) születésének 170. évfordulóját közös kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum, a-Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum.

A tárlatvezető hölgy érdekes részletekkel ismertette meg a csoportunk tagjait   Csontváry életéből. Részletesen elemezte kiállított műveit, méltatta a festőművész nagyságát. A látogatásra szánt egy óra nagyon gyorsan elrepült, a kellemes időtöltés közben sokkal közelebb kerültünk Csontváry művészetéhez.

A festőgéniusz műveit legnagyobb számban őrző két közgyűjtemény anyagából összeállított válogatás a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében látható a Szépművészetiben. Innen a kiállítás augusztusban Pécsre utazik, az idén 50 éves Csontváry Múzeumba. A mintegy 40 művet felvonultató tárlat tisztelgés a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt.

Burányi Sándorné, Ibolya 

 

Üzenjen nekünk

Close